Υλικά για 4-6 μερίδες Για το αυγολέμονο Εκτέλεση

Υλικά 420 γρ. αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις ¼ κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. κανέλα ¼ κ.γλ. γαρίφαλο 80 γρ. ελαιόλαδο 40 γρ. ηλιέλαιο 110 γρ. μέλι 100 γρ. φρέσκο…

Υλικά :  100 γρ. ρόκα 100 γρ. σπανάκι 2 αβοκάντο(1/2 για το dressing) σπόρους ροδιού τυρί φέτα τριμμένη ντοματίνια 1 κόκκινη πιπεριά     Για το dressing αβοκάντο 1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο 1 κουτ.…

Υλικά :  300 gr βρώμη αλεσμένη 1-2 κ.σ. αλεύρι ολικής γ.ο.χ 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη 1 κ.σ. μαγειρική σόδα 1 αυγό – εναλλακτικά μπορεί…

Υλικά :  Για τα μελομακάρονα Για το σιρόπι                                                                                                          Εκτέλεση:

Υλικά :  120 γρ. νιφάδες βρώμης 150 γρ. καρύδια 2 κ.σούπας μέλι 10 βασιλικούς χουρμάδες Χυμό από μισό πορτοκάλο Ξύσμα από μισό πορτοκάλι ½ κ. γλυκού κανέλα ¼ κ. γλυκού…

Υλικά : 10γρ ξερή μαγιά ή 14γρ baking powder  340γρ Αλεύρι Ντίνκελ  1 1/2 κ.γ. σόδα 1 1/2 κοφτά κ.γ. μαχλέπι 1/2 κ.γ. μαστίχα 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη 1 1/2  κ.γ.…

Υλικά : 2 κιλά γαλοπούλα                                                                                                            200γρ. λαχανάκια Βρυξελλών                                                                            200γρ.πατάτες baby     200 γρ.καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια 3 πορτοκάλια 1 κουταλιά της σούπας μέλι Μια χούφτα κοτσάνια θυμάρι, δύο ολόκληρα…

Υλικά : 450 γρ. μπισκότα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα με λιγότερη ζάχαρη) 250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά ((μπορείτε να βάλετε και γάλα αμυγδάλου)) 250 γρ. κουβερτούρα  1 βανίλια 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι (αν θέλετε) Εκτέλεση: 1.Ξεκινήστε θρυμματίζοντας με…

Υλικά : Για το σιρόπι: Εκτέλεση: Για το σιρόπι: 1.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε…

Υλικά : 200 γρ άοσμο λάδι καρύδας 400γρ. αλεύρι ντίνκελ 14 γρ. baking powder 2 γρ. αλάτι Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο 150 γρ. ανάλατα αμύγδαλα 1 βανίλια ή ½…