Υλικά για 4-6 μερίδες
- 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κιλά πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κιλό σέλινο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 500 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό ματσάκι μαϊντανό
Για το αυγολέμονο
- 2 αυγά φρέσκα, σε θερμοκρασία δωματίου
- Χυμό από 1-2 λεμόνια φρέσκα
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κρέας, το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί και λίγο ακόμα.
- Το αφήνουμε να βράσει για 60 – 70 λεπτά
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε τα πράσα και το σέλινο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν.
- Αφού βράσει το κρέας ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το καρότο και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε το μαϊντανό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
- Στο μπλέντερ βάζουμε ελάχιστο νερό, τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν.
- Αμέσως μετά βάζουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακινούμε για να πάει τα αυγολέμονο παντού.