Μοσχάρι με σέλινο και πράσα

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 1 κιλό μοσχαράκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κιλά πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κιλό σέλινο  κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ. καρότα  κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά φρέσκα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια φρέσκα

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε το κρέας, το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί και λίγο ακόμα.
  3. Το αφήνουμε να βράσει για 60 – 70 λεπτά
  4. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε τα πράσα και το σέλινο. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν.
  5. Αφού βράσει το κρέας ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το καρότο και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε το μαϊντανό.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και φτιάχνουμε το αυγολέμονο.
  7. Στο μπλέντερ βάζουμε ελάχιστο νερό, τα αυγά και τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν.
  8. Αμέσως μετά βάζουμε λίγο από το ζωμό του φαγητού και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  9. Ανακινούμε για να πάει τα αυγολέμονο παντού.