Υλικά :
- 120 γρ. νιφάδες βρώμης
- 150 γρ. καρύδια
- 2 κ.σούπας μέλι
- 10 βασιλικούς χουρμάδες
- Χυμό από μισό πορτοκάλο
- Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- ½ κ. γλυκού κανέλα
- ¼ κ. γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
- Αλέθουμε στο μπλεντερ τις νιφάδες βρώμης , ώστε να γίνουν αλεύρι και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ.
- Στη συνέχεια αλέθουμε τα καρύδια τοποθετούμε μισά στο μπολ και μισά για να πασπαλίσουμε από πάνω.
- Σε ένα μπολ με ζεστό νερό βάζουμε τους χουρμάδες (αφού βγάλουμε τα κουκούτσια) και τους αφήνουμε να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
- Τους προσθέτουμε στο μπλέντελ και αφού τους πολτοποιήσουμε τους προσθέτουμε μέσα στο μπολ μαζί με το χύμο πορτοκάλι , το ξύσμα, τη κανέλα , το μέλι και το γαρίφαλο.
- Τα ενσωματώνουμε όλα μαζί με την βρώμη. Πλάθουμε σε σχήμα μελομακάρονο ή μπαλακια και τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με καρύδι.
- Μπορούμε αν θέλουμε να γλασάρουμε τα μελομακάρονα με κουβερτούρα(70% κακάο).