Υλικά :
- 100 γρ. ρόκα
- 100 γρ. σπανάκι
- 2 αβοκάντο(1/2 για το dressing)
- σπόρους ροδιού
- τυρί φέτα τριμμένη
- ντοματίνια
- 1 κόκκινη πιπεριά
Για το dressing αβοκάντο
- 1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
- 1 κουτ. γλ. μέλι
- 1 σκελίδα σκόρδο (μικρή)
- 1/2 αβοκάντο (μέτριο)
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing αβοκάντο στο multi και τα ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα βάζουμε τη ρόκα και το σπανάκι γύρω-γύρω σαν στεφάνι, ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού και τα τρίμματα φέτας και στολίζουμε με το αβοκάντο τα ντοματίνια και την πιπεριά.
- Περιχύνουμε το dressing.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη.