Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με ρόκα και αβοκάντο

Υλικά : 

  • 100 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 2 αβοκάντο(1/2 για το dressing)
  • σπόρους ροδιού
  • τυρί φέτα τριμμένη
  • ντοματίνια
  • 1 κόκκινη πιπεριά

    Για το dressing αβοκάντο

  • 1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 κουτ. γλ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (μικρή)
  • 1/2 αβοκάντο (μέτριο)
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing αβοκάντο στο multi και τα ανακατεύουμε  για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  2. Σε μια μεγάλη στρογγυλή πιατέλα βάζουμε τη ρόκα και το σπανάκι γύρω-γύρω σαν στεφάνι, ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού και τα τρίμματα φέτας και στολίζουμε με το αβοκάντο τα ντοματίνια και την πιπεριά.
  3. Περιχύνουμε το dressing.
  4. Μπορούμε να προσθέσουμε ανάλατους ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα χωρίς ζάχαρη.