Ginger μπισκότα με βρώμη

Υλικά : 

  • 300 gr βρώμη αλεσμένη
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι ολικής γ.ο.χ
  • 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μαγειρική σόδα
  • 1 αυγό – εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί υποκατάστατο λιναρόσπορου
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 1/3 κούπας λάδι καρύδας λιωμένο
  • 1-2 κ.σ. μελάσα

Εκτέλεση:

  1. Αλέθουμε τη βρώμη μέχρι να σχηματιστεί το αλεύρι βρώμης, και προσθέτουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
  2. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά, στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Μπορούμε να αυξομειώσουμε την ποσότητα του αλευριού ώστε να έχουμε την κατάλληλη υφή που δεν κολλάει πολύ στα χέρια μας. 
  3. Χωρίζουμε σε δύο μπάλες, το βάζουμε σε ζελατίνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. 
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  5. Στρώνουμε μια λαδόκολλα, αλευρώνουμε ελαφρώς και ανοίγουμε τη ζύμη σε πλάτος 70-80 mm. Φτιάχνουμε σχήματα με τα κουπ πατ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 
  6. Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, και μεταφέρουμε τα μπισκότα. Ψήνουμε για 10′.
  7. Τα αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσουμε από το ταψί. Μπορούμε να στολίσουμε με όποιο τρόπο επιθυμούμε.