Κορμός σοκολάτας

Υλικά :

  • 450 γρ. μπισκότα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα με λιγότερη ζάχαρη)
  • 250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά ((μπορείτε να βάλετε και γάλα αμυγδάλου))
  • 250 γρ. κουβερτούρα 
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ρούμι (αν θέλετε)

Εκτέλεση:

1.Ξεκινήστε θρυμματίζοντας με τα χέρια σας τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.

2.Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια για να λιώσει. Μόλις λιώσει αφήστε το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.

3.Μόλις κρυώσει ρίξτε το μείγμα πάνω στα μπισκότα. Προσθέστε και το κονιάκ ή το ρούμι και τη βανίλια και ανακατέψτε.

4.Μεταφέρετε όλο το μείγμα σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Δώστε του μακρόστενο σχήμα με τα χέρια σας και τη βοήθεια της λαδόκολλας. Κλείστε με το αντικολλητικό χαρτί και βάλτε στην κατάψυξη για να κρυώσει.