Υλικά :
- 100 γρ. λευκός ταραμάς
- 370 ml ελαιόλαδο
- 70 ml νερό
- 25 ml χυμός λεμονιού (ή περισσότερο, αν θέλουμε)
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι, ακέρωτο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τον ταραμά στο μπλέντερ και τον χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1/2 λεπτό.
- Όταν κολλήσει στα τοιχώματα, σταματάμε τη λειτουργία της συσκευής και να σπρώχνουμε τον ταραμά με ένα κουτάλι προς τα μαχαίρια.
- Σταματάμε το μπλέντερ και ρίχνουμε σταδιακά λίγο – λίγο το νερό (1 – 1 1⁄2 κουτ. σούπας κάθε φορά), εναλλάξ με το λάδι (περίπου 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι τη φορά) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Οταν τελειώσει το νερό και το λάδι, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 – 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα που θα έχει την υφή της μαγιονέζας.