Ζυμαρικά με γαρίδες και σπαράγγια

Υλικά για 4 μερίδες :

  • 250 γρ. ζυμαρικά (ολικής άλεσης κατά προτίμηση)
  • 425 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες καθαρισμένες
  • 10 σπαράγγια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
  • 4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα σε φλούδες
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

1.Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

2.Απομακρύνουμε το σκληρό, κάτω μέρος από τα σπαράγγια και κόβουμε το μαλακό μέρος τους σε κομμάτια των 4-5 εκατοστών.

3.Ενώ βράζουν τα ζυμαρικά, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με μια κ.σούπας ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6 λεπτά.

4.Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

5.Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο, φλούδες παρμεζάνας και φέτες λεμόνι.