Βινεγκρέτ μυρωδικών

Υλικά : 

  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού ζεστό νερό
  • ¼ φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κουτ. σούπας από φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, ρίγανη, εστραγκόν, άνηθο, ματζουράνα ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένα μυρωδικά
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμυδάκι
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε καλά ή χτυπάμε σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 2 ημέρες.

*Ιδανική για πράσινες σαλάτες ή κρύες σαλάτες με ζυμαρικά.