Υλικά :
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ¼ φλιτζανιού ζεστό νερό
- ¼ φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
- 3 κουτ. σούπας από φρέσκα μυρωδικά όπως βασιλικό, ρίγανη, εστραγκόν, άνηθο, ματζουράνα ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένα μυρωδικά
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο ξηρό κρεμμυδάκι
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- ¼ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο, κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε καλά ή χτυπάμε σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 2 ημέρες.
*Ιδανική για πράσινες σαλάτες ή κρύες σαλάτες με ζυμαρικά.