Βίδες με μανιτάρια και κολοκυθάκια

Υλικά για 2 μερίδες :

  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μπουκιές
  • 300 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 400γρ. βίδες ολικής άλεσης

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε τις βίδες να βράζουν σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Βάλτε σε αλατισμένο νερό τις μπουκιές κολοκυθιού να βράσουν.
  3. Βγάλτε τα από την κατσαρόλα μόλις μαλακώσουν αρκετά ώστε να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Όσο πιο μικρές είναι οι μπουκιές τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν.
  4. Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ρίξτε το ελαιόλαδο. Ζεστάνετέ το και προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 4-5 λεπτά.
  5.  Ρίξτε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το γάλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Μόλις πήξει η “σάλτσα” σας προσθέστε την παρμεζάνα. Μόλις λιώσει ρίξτε μέσα τα κολοκυθάκια αφού τα ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι και τους δώσετε τη μορφή ρυζιού.
  6. Προσθέστε τις βίδες και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρετε.