Υλικά για 2 μερίδες :
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε μπουκιές
- 300 γρ. μανιτάρια της επιλογής σας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 400γρ. βίδες ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
- Βάλτε τις βίδες να βράζουν σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Βάλτε σε αλατισμένο νερό τις μπουκιές κολοκυθιού να βράσουν.
- Βγάλτε τα από την κατσαρόλα μόλις μαλακώσουν αρκετά ώστε να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Όσο πιο μικρές είναι οι μπουκιές τόσο πιο γρήγορα θα βράσουν.
- Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ρίξτε το ελαιόλαδο. Ζεστάνετέ το και προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα για 4-5 λεπτά.
- Ρίξτε αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το γάλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε και χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Μόλις πήξει η “σάλτσα” σας προσθέστε την παρμεζάνα. Μόλις λιώσει ρίξτε μέσα τα κολοκυθάκια αφού τα ψιλοκόψετε με ένα μαχαίρι και τους δώσετε τη μορφή ρυζιού.
- Προσθέστε τις βίδες και ανακατέψτε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και σερβίρετε.