Τυροπιτάκια

Υλικά : 

Για τη ζύμη

  • 1 πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά                                                                                                              
  • 220 γραμ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα(προαιρετικά)

Για τη γέμιση     

  • 150 γραμ. φέτα     
  • 50 γραμ. ανθότυρο                                                                                                                                   
  • 1 αυγό
  • πιπέρι      
  • δυόσμος (προαιρετικά)                                                                                                                      

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

  1. Σε μία λεκάνη, ανακατεύω το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και το αλάτι.
  2. Προσθέτω και τη φαρίνα και ανακατεύω καλά.
  3. Παίρνω λίγη ζύμη, την κάνω μπαλάκι και την ανοίγω σε ένα στρογγυλό πιτάκι.

Για τη γέμιση

  1. Πατάω με ένα πιρούνι τα τυριά να γίνουν μια ενιαία κρέμα τυριού και βάζω το πιπέρι και το δυόσμο.
  2. Γεμίζω τη ζύμη με το τυρί, όχι όμως πολύ για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  3. Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφω με γάλα (είναι καλό υποκατάστατο του αυγού), πασπαλίζω με σουσάμι και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.