Υλικά :
Για τη ζύμη
- 1 πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 220 γραμ. ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
- σουσάμι για το πασπάλισμα(προαιρετικά)
Για τη γέμιση
- 150 γραμ. φέτα
- 50 γραμ. ανθότυρο
- 1 αυγό
- πιπέρι
- δυόσμος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη
- Σε μία λεκάνη, ανακατεύω το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και το αλάτι.
- Προσθέτω και τη φαρίνα και ανακατεύω καλά.
- Παίρνω λίγη ζύμη, την κάνω μπαλάκι και την ανοίγω σε ένα στρογγυλό πιτάκι.
Για τη γέμιση
- Πατάω με ένα πιρούνι τα τυριά να γίνουν μια ενιαία κρέμα τυριού και βάζω το πιπέρι και το δυόσμο.
- Γεμίζω τη ζύμη με το τυρί, όχι όμως πολύ για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφω με γάλα (είναι καλό υποκατάστατο του αυγού), πασπαλίζω με σουσάμι και τα ψήνω στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.