Υλικά για 20 τρουφάκια :
- 400γρ. χουρμάδες (340γρ χωρίς τα κουκούτσια)
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- 2 φλούδες πορτοκαλιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 κ.σούπας κακάο
- ½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1 φλιτζάνι καρυδόψυχα χοντροκομμένη (ή κάποιο άλλο ξηρό καρπό της επιλογής μας)
- ¼ κ.γλυκού κανέλα
Εκτέλεση:
1.Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το χυμό των πορτοκαλιών, τις φλούδες και το ξύλο κανέλας.
2.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-7 λεπτά ίσα ίσα να μαλακώσουν και να ανακατευτούν τα αρώματα.
3.Αποσύρουμε και περιμένουμε λίγο να κρυώσουν.
4.Βγάζουμε το ξύλο της κανέλας και μεταφέρουμε το υπόλοιπο μείγμα στο multi μαζί με τις φλούδες και το χυμό από το πορτοκάλι.
5.Πολτοποιούμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ενώ προσθέτουμε στη συνέχεια το κακάο, τη βρώμη, την καρυδόψυχα και την κανέλα.
6.Ανακατεύουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο.
7.Αφού περάσει περίπου 1 ώρα, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε 20 τρουφάκια.
8.Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα ή απλώς να τα κυλήσουμε σε καρύδα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς.