Τονοσαλάτα με πένες

Υλικά  για 4 μερίδες

  • 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ. κάπαρη
  • 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
  • 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
  • 200 γρ. φιλέτο τόνου σε νερό στραγγισμένο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  3. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κάπαρη, το τουρσί, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τον τόνο και τον άνηθο και ανακατεύουμε απαλά για να δέσουν τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο, καλύπτοντας με διάφανη μεμβράνη.