Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. πένες ολικής άλεσης
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 100 γρ. κάπαρη
- 2 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
- 150 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
- 200 γρ. φιλέτο τόνου σε νερό στραγγισμένο
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, 4 κ.σ. ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, την κάπαρη, το τουρσί, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το καλαμπόκι, τον τόνο και τον άνηθο και ανακατεύουμε απαλά για να δέσουν τα υλικά.
- Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο, καλύπτοντας με διάφανη μεμβράνη.