Ταραμοσαλάτα με αβοκάντο

Υλικά : 

  • 100 γρ λευκός ταραμάς
  • ½ μικρό κρεμμύδι
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • Ξύσμα ½ λεμονιού
  • Χυμός από 1-1,5 λεμόνι (αναλόγως το μέγεθος)
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάω στο μπλέντερ το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού για 2-3’ ωσότου αναμιχθεί καλά. Το άφθονο λεμόνι είναι βασικό για να μην μαυρίσει το αβοκάντο και κατά συνέπεια η ταραμοσαλάτα.
  2. Κατόπιν προσθέτω τον ταραμά και το κρεμμύδι και συνεχίζω για 1-2’ ακόμα προκειμένου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σπάσουν τ’ αυγά του ταραμά.
  3. Αφού χτυπήσω την ταραμοσαλάτα για 2-3’ ακόμα δοκιμάζω την γεύση της κι αν χρειάζεται προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού ακόμα ή αν μου φαίνεται πολύ αλμυρή λίγο λάδι. Επίσης, αν είναι πολύ παχύρευστη μπορώ να προσθέσω και λίγο νερό (περίπου 50 γρ.)