Υλικά :
- 100 γρ λευκός ταραμάς
- ½ μικρό κρεμμύδι
- 2 ώριμα αβοκάντο
- Ξύσμα ½ λεμονιού
- Χυμός από 1-1,5 λεμόνι (αναλόγως το μέγεθος)
- 50 γρ ελαιόλαδο
- Ελαιόλαδο για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Χτυπάω στο μπλέντερ το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού για 2-3’ ωσότου αναμιχθεί καλά. Το άφθονο λεμόνι είναι βασικό για να μην μαυρίσει το αβοκάντο και κατά συνέπεια η ταραμοσαλάτα.
- Κατόπιν προσθέτω τον ταραμά και το κρεμμύδι και συνεχίζω για 1-2’ ακόμα προκειμένου να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σπάσουν τ’ αυγά του ταραμά.
- Αφού χτυπήσω την ταραμοσαλάτα για 2-3’ ακόμα δοκιμάζω την γεύση της κι αν χρειάζεται προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού ακόμα ή αν μου φαίνεται πολύ αλμυρή λίγο λάδι. Επίσης, αν είναι πολύ παχύρευστη μπορώ να προσθέσω και λίγο νερό (περίπου 50 γρ.)