Σπιτικός γύρος κοτόπουλο

  • Υλικά για 2 μερίδες:
  • 500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός, ξεχωριστά
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • πιπερι καγιέν
  • 50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν εντελώς όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Προαιρετικά αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο σκεπασμένο με μια ζελατίνα για 2 ώρες.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα πρώτα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.