- 500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο μπούτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός, ξεχωριστά
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. θυμάρι ξηρό
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- πιπερι καγιέν
- 50 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, την καπνιστή πάπρικα, το μπούκοβο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
- Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν εντελώς όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τη μαρινάδα στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού. Προαιρετικά αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο σκεπασμένο με μια ζελατίνα για 2 ώρες.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα πρώτα, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
- Έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κοτόπουλο.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.