- 5 φλιτζάνια του τσαγιού ανθρακούχο νερό
- 4 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο κουρκουμά ή ½ κ.γλυκού κουρκουμά σε σκόνη
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικά για έξτρα γεύση)
Εκτέλεση:
- Βάζεις τον κουρκουμά και το τζίντζερ σε ένα δοχείο και στη συνέχεια ρίχνεις μέσα το ανθρακούχο νερό.
- Αφήνεις το μείγμα για να βγουν τα αρώματα και η γεύση των μπαχαρικών για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνεις το μέλι κι ανακατεύεις καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Σουρώνεις το μείγμα και προσθέτεις το χυμό του λεμονιού και το πορτοκάλι.
- Αφού ρίξεις το χυμό σουρώνεις άλλη μία φορά.
- Το σερβίρεις με πολλά παγάκια.