Σπιτική granola

Υλικά :

  • 250 γρ. βρώμη
  • 60 γρ. νιφάδες φαγόπυρο
  • 2 κ.σούπας κακάο
  • 3 κ.σούπας σουσάμι
  • 2 κ.σούπας μέλι
  • 4 κ.σούπας αμυγδαλοβούτυρο
  • 2 κ.σούπας νερό
  • 1 κ.γλυκού βανίλια εκχύλισμα
  • Συπληρωματικά
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 60 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 60 γρ. φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την βρώμη, τις νιφάδες φαγόπυρου, το κακάο και το σουσάμι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το αμυγδαλοβούτυρο, το νερό και το εκχύλισμα βανίλιας και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το μεταφέρουμε στο μπoλ με τη βρώμη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 5 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε ξανά τα υλικά και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  6. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  7. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με γιαούρτι, γάλα ή και σκέτα.