Υλικά για 5 μερίδες :
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 200ml κρέμα καρύδας
- 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
- 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 2 φλιτζ. βρώμη (μπορεί να χρειαστεί και συμπλήρωμα) ή αλεύρι αμυγδάλου*
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Για τη σως:
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμός από μισό λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, την κρέμα καρύδας, τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Βάζουμε μία μεμβράνη πάνω από το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ή όλο το βράδυ).
- Αφού το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε την βρώμη με την πάπρικα και πανάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο. Τις βάζουμε όλες στη λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω στις μπουκίτσες λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα πόσο μεγάλες είναι οι μπουκίτσες μας.
- Για τη σως ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.