Σπιτικά nuggets κοτόπουλο με σως από ταχίνι

Υλικά για 5 μερίδες :

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκίτσες
  • 200ml κρέμα καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
  • 1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 2 φλιτζ. βρώμη (μπορεί να χρειαστεί και συμπλήρωμα) ή αλεύρι αμυγδάλου*
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Για τη σως:

  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, την κρέμα καρύδας, τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε το μείγμα.
  2. Βάζουμε μία μεμβράνη πάνω από το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ή όλο το βράδυ).
  3. Αφού το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  4. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο.
  5. Σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε την βρώμη με την πάπρικα και πανάρουμε τις μπουκίτσες κοτόπουλο. Τις βάζουμε όλες στη λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω στις μπουκίτσες λίγο ελαιόλαδο ακόμα.
  6. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, ανάλογα πόσο μεγάλες είναι οι μπουκίτσες μας.
  7. Για τη σως ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.