Σπιτικά fish fingers

Υλικά για 4 μερίδες :

  • 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. φρυγανιά, ολικής, τριμμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 2 κ.σούπας πάπρικα καπνιστή
  • 400 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. 
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής με τη φρυγανιά την πάπρικα και το αλάτι. 
  3. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. 
  4. Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε λεπτές λωρίδες. 
  5. Βουτάμε τα φιλετάκια σε δόσεις στο μπολ με τα αυγά και στη συνέχεια τα πανάρουμε καλά με το μείγμα της φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλετάκια από το μείγμα. 
  6. Βάζουμε τα παναρισμένα φιλετάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά. 
  7. Στα μισά του χρόνου αναποδογυρίζουμε τα φιλετάκια ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.