Υλικά για 4 μερίδες :
- 50 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. φρυγανιά, ολικής, τριμμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά, μέτρια
- 2 κ.σούπας πάπρικα καπνιστή
- 400 γρ. μπακαλιάρο, φιλέτο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι ολικής με τη φρυγανιά την πάπρικα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
- Κόβουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε λεπτές λωρίδες.
- Βουτάμε τα φιλετάκια σε δόσεις στο μπολ με τα αυγά και στη συνέχεια τα πανάρουμε καλά με το μείγμα της φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλετάκια από το μείγμα.
- Βάζουμε τα παναρισμένα φιλετάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου αναποδογυρίζουμε τα φιλετάκια ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.