Σπιτικά bagels

Υλικά για 4 τεμάχια :

  • 210 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του)
  • 245 γρ γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σούπας νερό ή γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • παπαρουνόσπορο και σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Στο μεταξύ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αλεύρι μέχρι να σχηματίσετε μια μπάλα. Χωρίστε την μπάλα σε 4 κομμάτια. Πάρτε την μια μπάλα και κάντε την σας κουλούρι μακρόστενη. Ενώστε την αρχή με το τέλος και βάλτε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ταψί. Κάντε το ίδιο με όλα τα bagels.
  3. Αλείψτε τα με νερό για να μπορέσουν να κολλήσουν το σουσάμι και ο παπαρουνόσπορος.
  4. Ψήστε στον φούρνο για 20-22 λεπτά. Βγάλτε και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα φάτε.
  5. Τα γεμίζετε με ντομάτα, αβοκάντο και οτιδήποτε άλλο προτιμάτε.