Υλικά για 4 μερίδες :
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 5-6 μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
- 1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
- 800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες
- 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κ.γ. βασιλικό αποξηραμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
Εκτέλεση:
- Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά.
- Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα λαχανικών.
- Βράζουμε για 1 λεπτό δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.