Σπανάκι με κινόα

Υλικά για 4 μερίδες :

  • ¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο (από 1,3 κιλά ακαθάριστο)
  • ½ φλιτζάνι (75 γρ.) κινόα
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ με νερό αφήνουμε 15΄ την κινόα να μουλιάσει. Στη συνέχεια τη στραγγίζουμε και την ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό.                          

2. Σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Μαγειρεύουμε για 3΄ -4΄ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3.Προσθέτουμε σταδιακά το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί.                                                                                                        

4 .Προσθέτουμε την κινόα και το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15′. Προσθέτουμε τον άνηθο και μαγειρεύουμε με ανοιχτή κατσαρόλα για ακόμη 5′.

5. Πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πιπέρι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο.