Υλικά για 4 μερίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 πράσα τρυφερά
- 4 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρή σελινόριζα
- 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
- 2 φλ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας ή ζεστό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμ. μικρά φρέσκα άσπρα μανιτάρια
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο
- λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε πρώτα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την σελινόριζα για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρότα και το ζωμό. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μικρές φούντες και βράζουμε για 5′ επιπλέον.
- Αλέθουμε τα λαχανικά στο μπλέντερ προσθέτοντας λίγο ζωμό ή λίγο νερό.
- Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Μοιράζουμε τη βελουτέ λαχανικών σε ζεστά μπολ και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι, λίγα μανιτάρια σοτέ και λίγο σχοινόπρασο ή άνηθο.
Για τα μανιτάρια
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά να πιουν τα υγρά του.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια στη σούπα.