Υλικά για 4 μερίδες
- 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κολοκύθια
- 2 μέτριες προς μεγάλες πατάτες
- 4 μέτρια καρότα
- 3 κλωνάρια σέλερι* χωρισμένα από τα φύλλα τους
- 1 κ. γ. κουρκουμάς
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό
- 50 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- Χυμό από 1 1/2 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόψε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια των 3-4 εκατοστών, τα καρότα και τα κολοκύθια σε ροδέλες και τα κλωνάρια από το σέλερι σε κομμάτια των 1-2 εκατοστών. Κράτησε τα φύλλα του για αργότερα.
- Ετοίμασε το ζεστό νερό που θα χρησιμοποιήσεις για τη σούπα.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμο προσέθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρέ το για 1 λεπτό μέχρι να γίνει πιο διαφανές.
- Προσέθεσε τις πατάτες, τα καρότα, το κολοκύθι και τα κομμάτια από το σέλερι. Επίσης ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το πιπέρι καγιέν και τον κουρκουμά. Σόταρε τα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
- Μετά από το χρόνο σοταρίσματος πρόσθεσε το νερό που θα χρησιμοποιήσεις. Άφησε το να βράσει με κλειστό το καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
- Μετά τα 20 λεπτά, προσέθεσε το ρύζι και ανακάτεψε ελαφρά. Σε περίπου 10-15 λεπτά από την ώρα που θα ρίξεις το ρύζι η σούπα είναι έτοιμη.
- Πέντε λεπτά πριν τη σβήσεις ρίξε τα φύλλα του σέλερι, το αλάτι, το πιπέρι.
- Σερβίρουμε αφού περιχύσουμε το λεμόνι.