Σούπα λαχανικών

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κολοκύθια
  • 2 μέτριες προς μεγάλες πατάτες
  • 4 μέτρια καρότα
  • 3 κλωνάρια σέλερι* χωρισμένα από τα φύλλα τους
  • 1 κ. γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 1/2 λίτρο ζεστό νερό
  • 50 γρ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  • Χυμό από 1 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Κόψε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια των 3-4 εκατοστών, τα καρότα και τα κολοκύθια σε ροδέλες και τα κλωνάρια από το σέλερι σε κομμάτια των 1-2 εκατοστών. Κράτησε τα φύλλα του για αργότερα.
  2. Ετοίμασε το ζεστό νερό που θα χρησιμοποιήσεις για τη σούπα.
  3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζέστανε το ελαιόλαδο και όταν είναι έτοιμο προσέθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σόταρέ το για 1 λεπτό μέχρι να γίνει πιο διαφανές.
  4. Προσέθεσε τις πατάτες, τα καρότα, το κολοκύθι και τα κομμάτια από το σέλερι. Επίσης ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το πιπέρι καγιέν και τον κουρκουμά. Σόταρε τα για 5 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν.
  5. Μετά από το χρόνο σοταρίσματος πρόσθεσε το νερό που θα χρησιμοποιήσεις. Άφησε το να βράσει με κλειστό το καπάκι για περίπου 20 λεπτά.
  6. Μετά τα 20 λεπτά, προσέθεσε το ρύζι και ανακάτεψε ελαφρά. Σε περίπου 10-15 λεπτά από την ώρα που θα ρίξεις το ρύζι η σούπα είναι έτοιμη.
  7. Πέντε λεπτά πριν τη σβήσεις ρίξε τα φύλλα του σέλερι, το αλάτι, το πιπέρι.
  8. Σερβίρουμε αφού περιχύσουμε το λεμόνι.