Σως γιαουρτιού

Υλικά

  • 1/2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι (από κρασί)
  • 1/2 σκελ. μικρή σκόρδο πολτοποιημένη
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  3. Την δοκιμάζουμε και διορθώνουμε  στην οξύτητα στο λεμόνι, ξύδι και στο αλατοπίπερο πάντα αφού αναμείξουμε όλα τα υλικά μαζί.