Υλικά για 2 μερίδες :
Για το σολομό
- 2 φιλέτα σολομό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα βιολογική
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- ½ κ.γ. θυμάρι ξερό
- πιπέρι
- 2 γλυκοπατάτες
- αλάτι (μόνο για παιδιά άνω του έτους)
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Για τη σαλάτα
- 1 μικρό μπρόκολο, βρασμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ καλαμπόκι βρασμένο
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε φέτες
- 15 ντοματίνια, κομμένα στα 2
- 1 ½ κούπες κινόα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για το σολομό
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Τοποθετούμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το πιπέρι και το θυμάρι.
- Με ένα πινέλο απλώνουμε από το μείγμα που φτιάξαμε στα φιλέτα και από την πάνω και από την κάτω αλλά και από την εξωτερική τους πλευρά.
- Βάζουμε το σολομό στο ταψί μέχρι να ετοιμάσουμε τις γλυκοπατάτες.
- Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Απλώνουμε τις γλυκοπατάτες στο ταψί και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με το πινέλο.
- Αλατίζουμε (μόνο για παιδιά άνω του έτους) και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Για την κινόα
- Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά κάτω από κρύο νερό τρίβοντας τη ταυτόχρονα.
- Σε μια κατσαρόλα έχουμε βράσει 3 κούπες νερό και ρίχνουμε λίγο αλάτι (μόνο για παιδιά άνω του έτους) και την ξεπλυμένη κινόα.
- Μόλις πάρει μία βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. (Αν θέλουμε ανακατεύουμε 2-3 φορές)
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να αφρατέψει η κινόα.
Για τη σαλάτα
- Μεταφέρουμε την κινόα στα μπολ/πιάτα γεμίζοντας τα 2/3 του κάθε πιάτου με κινόα.
- Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, το κρεμμύδι, τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, το αβοκάντο, το μπρόκολο και τον σολομό.
- Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε.