Υλικά :
- 260 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
- 50 γρ. κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 170 γρ. μέλι
- 2 αυγά
- 180 ml γάλα καρύδας
- 120 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αμύγδαλο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.