Σοκολατένιο κέικ ολικής άλεσης με γάλα καρύδας και μέλι

Υλικά : 

  • 260 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 50 γρ. αμύγδαλο τριμμένο
  • 50 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 170 γρ. μέλι
  • 2 αυγά
  • 180 ml γάλα καρύδας
  • 120 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το αμύγδαλο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τα αυγά, το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  5. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 50 λεπτά.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε.