Υλικά
- 500 γρ. παντζάρια τεμαχισμένα
- 250 γρ. καρότα τεμαχισμένα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 1 χρωματιστή πιπεριά
- 1 ραπανάκι
- 3 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 1 ½ κουταλάκι χυμό λεμονιού
- 2 κουταλάκια φρεσκοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα παντζάρια κρατώντας 2,5 εκατοστά από το κοτσάνι τους και τα βάζουμε να βράσουν.
- Τα σκεπάζουμε και τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν, για 20-25 λεπτά.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα.
- Βάζουμε και τα καρότα σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν με κλειστό καπάκι για 5-7 λεπτά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα όταν μαλακώσουν και τα κόβουμε σε ροδέλες.
- Πλένουμε και κόβουμε τη ρόκα, το ραπανάκι και την πιπεριά σε κυβάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα καρότα, το ραπανάκι, τις πιπεριές, τη ρόκα με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Στο τέλος ρίχνουμε τα παντζάρια και ανακατεύουμε απαλά.