Υλικά για 4 μερίδες
- 1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 1 φλιτζανάκι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 κ.σ. κοφτές μέλι
- 2 βανίλιες ή ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι
- κανέλα για το πασπάλισμα
- 1 κ. σούπας κοφτή κορν φλάουρ(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Αδειάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Όταν βράσει, προσθέτουμε το ρύζι (πλυμένο και στραγγισμένο) μαζί
με ελάχιστο αλάτι. - Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
πολύ καλά, περίπου 3 τέταρτα. - Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να πάρει το
ρυζόγαλό μας 3-4 βράσεις ακόμη. - Προσθέτουμε τις βανίλιες ή αν θέλουμε το ξύσμα από ένα βιολογικό
λεμόνι και ανακατεύουμε. - Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε σε μπολ. Το ρυζόγαλό μας δεν είναι πηχτό,
πήζει όσο στέκεται .Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο. - Αν θέλουμε το ρυζόγαλό μας να είναι πιο πηχτό θα προσθέσουμε το κόρν φλάουρ, αφού το διαλύσουμε σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στις τελευταίες βράσεις.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.