Ρυζόγαλο με μέλι

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 λίτρο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλιτζανάκι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. κοφτές μέλι
  • 2 βανίλιες ή ξύσμα από ένα βιολογικό λεμόνι
  • κανέλα για το πασπάλισμα
  • 1 κ. σούπας κοφτή κορν φλάουρ(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Αδειάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα.
  2. Βάζουμε την κατσαρόλα με το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν βράσει, προσθέτουμε το ρύζι (πλυμένο και στραγγισμένο) μαζί
    με ελάχιστο αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι
    πολύ καλά, περίπου 3 τέταρτα.
  5. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το μέλι και αφήνουμε να πάρει το
    ρυζόγαλό μας 3-4 βράσεις ακόμη.
  6. Προσθέτουμε τις βανίλιες ή αν θέλουμε το ξύσμα από ένα βιολογικό
    λεμόνι και ανακατεύουμε.
  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  8. Μοιράζουμε σε μπολ. Το ρυζόγαλό μας δεν είναι πηχτό,
    πήζει όσο στέκεται .Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο.
  9. Αν θέλουμε το ρυζόγαλό μας να είναι πιο πηχτό θα προσθέσουμε το κόρν φλάουρ, αφού το διαλύσουμε σε λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στις τελευταίες βράσεις.
  10. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.