Ρολάκια κοτόπουλο με λαχανικά στη γάστρα

Υλικά : 

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
  • 200 γρ. τυρί με χαμηλά λιπαρα σε λεπτές φέτες
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή(2 για τα φιλέτα, 2 για τα λαχανικά)
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 3 καρότα
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • Χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • 1 λάιμ
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το στήθος οριζόντια για να ανοίξει σαν ¨βιβλίο¨, τοποθετούμε ανάμεσα ένα κομμάτι λαδόκολλα και τα χτυπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο για να γίνουν πιο λεπτά και πλατιά.
  2. Το ίδιο κάνω και με το φιλέτο μπούτι.
  3. Στρώνω το πρώτο φιλέτο στήθος και το «επεκτείνω» προσθέτοντας 1-2 κομμάτια από το μπούτι έτσι ώστε να σχηματίσω ένα παραλληλόγραμμο.
  4. Αλατοπιπερώνω, αλείφω με 1 κουταλιά μουστάρδα και πασπαλίζω με κάρι.
  5. Στρώνω τις μισές φέτες τυριού και ξεκινάω να τυλίγω σε ρολό.
  6.  Το βάζω στο ειδικό δίχτυ (αν δεν έχω, το δένω με σπάγκο μαγειρικής).
  7. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  8. Πλένω και καθαρίζω όλα τα λαχανικά (γλυκοπατάτα, πατάτα, καρότα, σέλερι) και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Πλένω το μήλο, αφαιρώ τους πυρήνες και το κόβω στα τέσσερα.
  9. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κάρι, το χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι.
  10.  Βυθίζω πρώτα τα ρολάκια κοτόπουλο για να «βραχούν» και τα μεταφέρω στην γάστρα.
  11.  Ρίχνω στο μπολ όλα τα λαχανικά και το μήλο και ανακατεύω.
  12.  Αδειάζω τα υλικά στη γάστρα (εάν δεν έχουμε γάστρα τυλίγουμε τα ρολάκια σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί)μαζί με τα υγρά, προσθέτω το λάιμ κομμένο στα τέσσερα και τα τακτοποιώ κάτω από τα ρολάκια κοτόπουλο. Κλείνω τη γάστρα και βάζω στον αέρα στους 180 για 1 με 1,30  ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα ρολάκια και να γίνουν τρυφερά τα λαχανικά.