Υλικά για 1 μερίδα
- 40γρ ωμό ρύζι (νυχάκι/καρολίνα)
- Μισό κρεμμύδι
- 1 κ. σούπας λάδι
- Μανιτάρια και άλλα λαχανικά αν θέλετε (όσα θέλετε)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα.
- Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο τηγάνι μέχρι να γίνει άσπρο και συγχρόνως προσθέτετε τα μανιτάρια και ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε και τα αφήνετε να πάρουν λίγο χρώμα.
- Ρίχνετε το ρύζι, λίγο αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνετε μια κούπα νερό και όταν το απορροφήσει προσθέτετε ξανά ζεστό νερό μέχρι να βράσει το ρύζι.