Υλικά για 2 μερίδες :
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
- 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 μέτρια ντομάτα,αποφλοιωμένη, δίχως σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
- 1½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
- ½ κούπας λευκό ξηρό κρασί
- 3½ φλιτζάνια ζεστό νερό
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το πράσο, το καρότο και την ντομάτα, μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά .
- Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέσα στα σοταρισμένα λαχανικά.
- Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πάνω σε δυνατή φωτιά 3-4λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτετουμε το ζεστό νερό λίγο – λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς . Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό ρίχνουμε και άλλο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το ρύζι.
- Συνεχίζουμε την διαδικασία, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι εξωτερικά αλλά να κρατάει λίγο εσωτερικά (θα χρειαστεί 20′ περίπου)