Ριζότο με λαχανικά

Υλικά για 2 μερίδες : 

  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μέτρια ντομάτα,αποφλοιωμένη, δίχως σπόρους, κομμένη σε κυβάκια
  • 1½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • ½ κούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 3½ φλιτζάνια ζεστό νερό
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το πράσο, το καρότο και την ντομάτα, μέχρι να μαλακώσουν για 5-6 λεπτά .
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε μέσα στα σοταρισμένα λαχανικά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πάνω σε δυνατή φωτιά 3-4λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτετουμε το ζεστό νερό λίγο – λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς . Όταν το ρύζι απορροφήσει το νερό ρίχνουμε και άλλο συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το ρύζι.
  5. Συνεχίζουμε την διαδικασία, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι εξωτερικά αλλά να κρατάει λίγο εσωτερικά (θα χρειαστεί 20′ περίπου)