Υλικά για 2 μερίδες :
- 250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κολοκυθάκι
- 50 γραμμάρια αρακά
- 200 ml λευκό κρασί
- 750 ml σπιτικό ζωμό κοτόπουλο ή ζεστό νερό
- 120 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε το κολοκυθάκι.
- Κόβετε το φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε φιλετάκια.
- Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Σοτάρετε τα φιλετάκια κοτόπουλο μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκύθι και τον αρακά για 3-4 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρει χρώμα.
- Προσθέτετε το αρμπόριο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για άλλο ένα λεπτό.
- Σβήνετε με το λευκό κρασί και με μια κουτάλα της σούπας προσθέτετε τον σπιτικό ζωμό κοτόπουλο ή ζεστό νερό σιγά-σιγά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι όλα τα υγρά και να μαγειρευτεί.
- Μόλις το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε το σοταρισμένο κοτόπουλο με τα λαχανικά και την γραβιέρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει το ριζότο.
- Σερβίρετε το ριζότο πασπαλίζοντας από πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.