Υλικά για 4 μερίδες :
- 400-500 γρ. ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά (καλαμάρια, μύδια, γαρίδες, σουρίμι κτλ.)
- 350 γρ. ρύζι
- ελαιόλαδο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο (4-5 φρέσκα ή 1 μεγάλο ξερό)
- 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ξηρό εστραγκόν
- 1 κόκκινη
- 1 πράσινη πιπεριά
- 50 γρ. λευκό κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- άνηθος ψιλοκομμένος
- κρόκος Κοζάνης (προαιρετικά)
- ζεστό νερό όσο πάρει
Εκτέλεση:
- Βγάλτε τα ανάμεικτα θαλασσινά από τη συσκευασία και βάλτε τα σε τρυπητό σκεύος να ξεπαγώσουν και να στραγγίξουν. Τα θαλασσινά έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτετε τις πιπεριές και στη συνέχεια τα θαλασσινά και ανακατεύετε καλά.
- Κατόπιν ρίχνετε το σκόρδο, την πάπρικα και το εστραγκόν.
- Εάν θέλετε να δώσετε ένα πιο κίτρινο χρώμα στο ριζότο σας μπορείτε να προσθέσετε και κρόκο Κοζάνης.
- Σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτετε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά.
- Τα αφήνετε να βράσουν για 4-5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτουμε νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε σταδιακά να μην κολλήσουν. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε και τον άνηθο.