Ψητά μήλα στο φούρνο

Υλικά για 3 μερίδες : 

  • 3 μήλα της επιλογής σας
  • 3 κ. γλυκού μέλι
  • 3 κ. γλυκού ταχίνι
  • 3 κ. σούπας καρυδόψυχα κοπανισμένη
  • 2 κ. γλυκού σταφίδες
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.
  3. Κόβουμε το καπάκι του μήλου αι αφαιρούμε την καρδιά με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουταλάκι και αλείφουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν τα μήλα.
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το μέλι, το ταχίνι, την καρυδόψυχα, τις σταφίδες, την κανέλα και το  ξύσμα πορτοκαλιού.
  5. Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα και κλείνουμε με το καπάκι που κόψαμε αρχικά.
  6. Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα μικρό ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά και ρίχνουμε ½ κούπα ζεστό νερό.
  7. Ψήνουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  8. Πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα όταν είναι έτοιμα.