Υλικά για 3 μερίδες :
- 3 μήλα της επιλογής σας
- 3 κ. γλυκού μέλι
- 3 κ. γλυκού ταχίνι
- 3 κ. σούπας καρυδόψυχα κοπανισμένη
- 2 κ. γλυκού σταφίδες
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Κανέλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα.
- Κόβουμε το καπάκι του μήλου αι αφαιρούμε την καρδιά με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουταλάκι και αλείφουμε με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν τα μήλα.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το μέλι, το ταχίνι, την καρυδόψυχα, τις σταφίδες, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Γεμίζουμε τα μήλα με το μείγμα και κλείνουμε με το καπάκι που κόψαμε αρχικά.
- Τοποθετούμε τα μήλα σε ένα μικρό ταψάκι που έχουμε λαδώσει καλά και ρίχνουμε ½ κούπα ζεστό νερό.
- Ψήνουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
- Πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλα όταν είναι έτοιμα.