Υλικά :
- 1200 γρ. κολοκύθια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 αυγά
- 3 κ.σoύπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 300 γρ. φέτα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σούπας άνηθο
- 3 κ.σούπας μαϊντανό
- Αλάτι και πιπέρι
- Σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά.
- Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα φέτας και ανθότυρου σπασμένα με το χέρι κι ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκατοστών με ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
- Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των τυριών σε κομματάκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.