- 10-12 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
- 300 γρ. φέτα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Βασιλικό και δυόσμο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Βάζετε τις πιπεριές Φλωρίνης σε ένα ταψί, ρίχνετε λίγο νερό και το μισό ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε τα τυριά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μικρή ποσότητα από τα μυρωδικά και τα ανακατεύετε, πολτοποιώντας τα, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μόλις ψηθούν οι πιπεριές τις αφήνετε να κρυώσουν και κατόπιν τις ξεφλουδίζετε [προαιρετικά], τις σχίζετε από τη μία πλευρά, βγάζετε τα σποράκια, τις γεμίζετε με το τυρί. Τις βάζετε πάλι στο ταψί και τις ψήνετε στον ήδη ζεστό φούρνο, για 15-20 λεπτά.