Πατατοσαλάτα με σπαράγγια και αρακά  

Υλικά για 2 μερίδες

  • 300 γρ. πατάτες baby
  • 150 γρ. σπαράγγια
  • 50 γρ. αρακά βρασμένο
  • 50 γρ φασολάκια βρασμένα
  • 2 μικρά ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Για τη βινεγκρέτ της σαλάτας μας
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε τις πατάτες σε μία μέτρια κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.
  2. Βράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι και να πέφτουν.
  3. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν τελείως μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομμάτια του 1.5 εκ και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά.
  6. Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τις προσθέτουμε στο μπολ.
  7. Κόβουμε τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες και προσθέτουμε και αυτά στο μπολ.
  8. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε τη σαλάτα, ή 1-2 ώρες πριν, χτυπάμε τα υλικά για το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε τα λαχανικά μας.