Υλικά για 3 μερίδες
- 600 γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
- 500 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
- 200 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- άνηθος, καυκαλήθρα, ψιλοκομμένα
- 3 +3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 κ.σ. σουσάμι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράζω τις πατάτες με προσοχή να μην μαλακώσουν πολύ.
- Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τις 3 κουταλιές λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο.
- Έπειτα προσθέτω και το σπανάκι με τα μυρωδικά. Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να σιγομαγειρευτούν ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά.
- Χτυπώ σε μπολάκι το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και ρίχνω λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σουρώνω καλά τις πατάτες, τις μεταφέρω σε ένα μπολ.
- Ρίχνω το μείγμα του τηγανιού και τη σάλτσα κι ανακατεύω καλά.
- Σερβίρω σε πιατέλα και πασπαλίζω με σουσάμι και κουκουνάρι.