Πατατοσαλάτα με μανιτάρια  

Υλικά για 3 μερίδες

  • 600 γρ. πατάτες, χοντροκομμένες
  • 500 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 200 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • άνηθος, καυκαλήθρα, ψιλοκομμένα
  • 3 +3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 4 κ.σ. κουκουνάρι
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζω τις πατάτες με προσοχή να μην μαλακώσουν πολύ.
  2. Βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι τις 3 κουταλιές λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  3. Έπειτα προσθέτω και το σπανάκι με τα μυρωδικά. Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να σιγομαγειρευτούν ώσπου να εξατμισθούν τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά.
  4. Χτυπώ σε μπολάκι το υπόλοιπο λάδι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και ρίχνω λίγο αλάτι και πιπέρι. 
  5. Σουρώνω καλά τις πατάτες, τις μεταφέρω σε ένα μπολ.
  6. Ρίχνω το μείγμα του τηγανιού και τη σάλτσα κι ανακατεύω καλά.
  7. Σερβίρω σε πιατέλα και πασπαλίζω με σουσάμι και κουκουνάρι.