Υλικά
- 5-6 πατάτες βρασμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1κ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ρίγανη τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 κ. σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
Για τη σως
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.γλυκού άνηθο
- 1 κ.γλυκού λάδι
- 1 κ.γλυκού ξύδι
- 1 μικρό αγγούρι τριμμένο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
- Μόλις μαλακώσουν τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε, αφού κρυώσουν λίγο, και τις πατάμε όσο είναι ζέστες με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι, το αυγό, το τυρί, τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από επάνω και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα γυρνώντας τα μια φορά.
Για τη σως
- Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι και το στραγγίζουμε καλά.
- Ανακατεύουμε μετά όλα τα υλικά μαζί, το γιαούρτι, το αγγούρι, λάδι , ξύδι και τον άνηθο.