Πατατοκεφτέδες με σως γιαουρτιού στο φούρνο

Υλικά  

  • 5-6 πατάτες βρασμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1κ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο ρίγανη τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κ. σούπας αλεύρι ολικής άλεσης

         Για τη σως

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γλυκού άνηθο
  • 1 κ.γλυκού λάδι
  • 1 κ.γλυκού ξύδι
  • 1 μικρό αγγούρι τριμμένο

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
  2. Μόλις μαλακώσουν τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε, αφού κρυώσουν λίγο, και τις πατάμε όσο είναι ζέστες με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ. Τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  3. Προσθέτουμε μετά το κρεμμύδι, το αυγό, το τυρί, τα μυρωδικά αλάτι πιπέρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Πλάθουμε μπαλάκια τα βάζουμε σε ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  4. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο από επάνω και ψήνουμε στο γκριλ στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα γυρνώντας τα μια φορά.


Για τη σως

  1.  Τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι και το στραγγίζουμε καλά.
  2.   Ανακατεύουμε μετά όλα τα υλικά μαζί, το γιαούρτι, το αγγούρι, λάδι , ξύδι και τον άνηθο.