Υλικά
- 200 γρ κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στα 2 ή στα 4(ή κάποιο φρούτο εποχής)
- 4 αυγά
- 200 γρ γάλα καρύδας ή ζωικό με χαμηλά λιπαρά
- 160 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 80 γρ ταχίνι
- 40 γρ λιωμένο λάδι καρύδας ή άλλο λάδι
- 40 γρ μέλι
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
- Με ένα πινέλο περνάμε το εσωτερικό ενός πυρίμαχου σκεύους, διάστασης 32×22.5 εκ, με λάδι καρύδας.
- Σε ένα δοχείο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το ταχίνι, το γάλα, το λάδι καρύδας και το μέλι (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ολικής και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Τοποθετούμε τα κομμένα κεράσια πάνω στο μείγμα (χωρίς να τα πιέσουμε) και τέλος πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ.
- Μεταφέρουμε το σκεύος μας στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε 16 λεπτά ή μέχρι να βουλιάζουμε στο εσωτερικό του ένα μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε μαζί με φρούτα.