Πανακότα με γιαούρτι και μέλι

Υλικά

  • 1 κούπα ( 240 ml) γάλα
  • 1 κ γλ υγρή βανίλια
  • 1/4 κούπας (60 ml) μέλι
  • 1 φακελάκι (10 γρ) ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κούπες (400 γρ) γιαούρτι

Για το γαρνίρισμα

  • Φράουλες ή φρούτο της επιλογής μας
  • μέλι

Εκτέλεση:

  1. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα μαζί με το μέλι, την βανίλια και την ζελατίνη.
  2. Ανακατεύω το μείγμα απαλά να διαλυθεί το μέλι και η ζελατίνη, σιγοβράζοντας για 1 με 2 λεπτά περίπου.
  3. Βάζω το γιαούρτι σε ένα μπολ, προσθέτω εκεί το μείγμα του γάλατος και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
  4. Μοιράζω το μείγμα σε ποτήρια, ή σε φόρμα και τοποθετώ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  5. Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτω τις φράουλες και γαρνίρω με έξτρα μέλι.