Παγωτό με χουρμάδες και κακάο

  • Υλικά :
  • 250 γραμ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή όποιο άλλο θέλετε
  • 200 γραμ. γάλα καρύδας παχύρρευστο (αυτό που είναι σε κονσέρβα)
  • 150 γραμ. χουρμάδες
  • 40 γραμ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε πρώτα τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι) μέσα στο γάλα αμυγδάλου να μουσκέψουν για 30΄.
  • Τα βάζουμε στο μπλέντερ και αλέθουμε να λιώσουν τελείως οι χουρμάδες.
  • Ανακινούμε το γάλα καρύδας στη συσκευασία να ανακατευτεί σωστά και το προσθέτουμε στο μείγμα.
  • Το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ώστε να χτυπηθεί και να παγώνει ταυτόχρονα, για να έχει στο τέλος πιο αφράτη και αέρινη υφή. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή το χτυπάμε πολύ καλά, το βάζουμε στην κατάψυξη και κάθε μισή ώρα, για 3 ώρες, το βάζουμε και το χτυπάμε πάλι με τον αναδευτήρα.
  • Μόλις το μείγμα πάρει την υφή του αφράτου χτυπημένου παγωτού, το μεταφέρουμε σε μπολ και το φυλάμε στην κατάψυξη ή ιδανικά το απολαμβάνουμε αμέσως μόλις γίνει στην παγωτομηχανή, καθώς τότε έχει την πιο τέλεια υφή.
  • Για να σερβίρουμε, αφήνουμε για 15΄εκτός κατάψυξης γιατί σφίγγει πολύ.