Υλικά για 4 μερίδες :
- 4 μπανάνες αρκετά ώριμες κατεψυγμένες
- 2 κουτάλια της σούπας ταχίνι με κακάο
- 2 κουτάλια της σούπας κακάο
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τις μπανάνες στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη. Οι μπανάνες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κομμένες σε φέτες, διαφορετικά δε θα μπορέσει το μπλέντερ να τις πολτοποιήσει.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μπλέντερ το ταχίνι και το κακάο. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά μας έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Μπορούμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε στο παγωτό μας σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το παγωτό μας σε ένα σκεύος. Καλύπτουμε το παγωτό με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται καλά η μεμβράνη στην επιφάνεια του παγωτού και σκεπάζουμε καλά το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο.
- Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει.
- Εάν θέλουμε να γίνει πολύ αφράτο το παγωτό θα πρέπει να βγάλουμε από την κατάψυξη 3 φορές ανά μισή ώρα και το χτυπάμε με το μίξερ.
- Λίγο πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε σε όμορφες μπάλες.