Παγωτό με μπανάνα και ταχίνι

Υλικά για 4 μερίδες : 

  • 4 μπανάνες αρκετά ώριμες κατεψυγμένες
  • 2 κουτάλια της σούπας ταχίνι με κακάο
  • 2 κουτάλια της σούπας κακάο

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε τις μπανάνες στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον.
  2. Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη. Οι μπανάνες θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι κομμένες σε φέτες, διαφορετικά δε θα μπορέσει το μπλέντερ να τις πολτοποιήσει.
  3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μπλέντερ το ταχίνι και το κακάο. Αναμειγνύουμε πολύ καλά τα υλικά μας έως ότου ομογενοποιηθούν.
  4. Μπορούμε σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε στο παγωτό μας σταγόνες σοκολάτας ή ακόμη και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το παγωτό μας σε ένα σκεύος. Καλύπτουμε το παγωτό με μεμβράνη, φροντίζοντας να εφάπτεται καλά η μεμβράνη στην επιφάνεια του παγωτού και σκεπάζουμε καλά το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο.
  5. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει.
  6. Εάν θέλουμε να γίνει πολύ αφράτο το παγωτό θα πρέπει να βγάλουμε από την κατάψυξη 3 φορές ανά μισή ώρα και το χτυπάμε με το μίξερ.
  7.  Λίγο πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουμε να το σερβίρουμε σε όμορφες μπάλες.