Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού

  • Υλικά για 12 μερίδες:
  • 3 κούπες (850 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 4 – 5 κ. σούπας μέλι
  • ½ κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 σωληνάκι σκόνη βανίλιας
  • ½ κ. γλυκού  χυμό λεμονιού
  • Μύρτιλλα ή φράουλες (ή όποιο άλλο φρούτο θέλεις εκτός από μήλο, αχλάδι, εσπεριδοειδή κτλ)
  • 1 κούπα granola χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  • 1/2 κούπα φυστίκια Αιγίνης (ή όποιον άλλον ξηρό καρπό)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακάτεψε το γιαούρτι, το μέλι, τη βανίλια, τη granola και το χυμό λεμονιού. Άφησε το στην άκρη.
  2. Έπειτα, κόψε και ετοίμασε τα υλικά που θέλεις να τοποθετήσεις από πάνω, δηλαδή τα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς.
  3. Στρώσε σε ένα μικρό ταψάκι λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχει από τις άκρες. Άδειασε το μείγμα με το γιαούρτι και λείανε την επιφάνεια του. Τοποθέτησε στην επιφάνεια τα φρούτα και ό,τι άλλο ετοίμασες.
  4. Βάλε το ταψάκι στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
  5. Όταν το βγάλεις από την κατάψυξη, κόψε 12 κομμάτια.