Μπριζόλα μοσχαρίσια με λαχανικά στο AirFryer

Υλικά για 1 μερίδα

  • 250γρ. μπριζόλα
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • ½ κ.γλυκού σκόνη σκόρδο
  • ½ κ. γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τα λαχανικά
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • ½ μελιτζάνα
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αλείφουμε την μπριζόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σκόνη σκόρδου, πάπρικα και αλάτι, πιπέρι.
  2. Τοποθετούμε την μπριζόλα στον κάδο του air fryer αφού έχουμε ψεκάσει τον πάτο με λίγο λάδι ή βάζουμε ένα ειδικό πατάκι σιλικόνης με τρύπες.
  3. Ψήνουμε στους 180 C (αν η συσκευή μας έχει επιλογή για κρέας το επιλέγουμε)
  4. Βγάζουμε μετά από 10 λεπτά και τοποθετούμε την μπριζόλα μας μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.
  6. Για τα λαχανικά
  7. Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά και καθαρίζουμε τη φλούδα σε όσα χρειάζεται.
    1. Τα κόβουμε όλα σε μικρά κυβάκια .
    1. Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο κάδο του air fryer. 
    1. Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 180 °C
    1. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στους ίδιους βαθμούς μέχρι τα λαχανικά μας να πάρουν λίγο χρώμα.
    1. Αν ο κάδος του ΑirFryer είναι μεγάλος μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά μαζί με το κρέας.

*Ο χρόνος ψησίματος μπορεί ν α διαφέρει ανάλογα τη συσκευή AirFryer.