Υλικά για 1 μερίδα
- 250γρ. μπριζόλα
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- ½ κ.γλυκού σκόνη σκόρδο
- ½ κ. γλυκού πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για τα λαχανικά
- 1 πιπεριά κόκκινη
- ½ μελιτζάνα
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αλείφουμε την μπριζόλα με ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σκόνη σκόρδου, πάπρικα και αλάτι, πιπέρι.
- Τοποθετούμε την μπριζόλα στον κάδο του air fryer αφού έχουμε ψεκάσει τον πάτο με λίγο λάδι ή βάζουμε ένα ειδικό πατάκι σιλικόνης με τρύπες.
- Ψήνουμε στους 180 C (αν η συσκευή μας έχει επιλογή για κρέας το επιλέγουμε)
- Βγάζουμε μετά από 10 λεπτά και τοποθετούμε την μπριζόλα μας μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο κόβουμε το κρέας και σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.
- Για τα λαχανικά
- Πλένουμε τα λαχανικά μας καλά και καθαρίζουμε τη φλούδα σε όσα χρειάζεται.
- Τα κόβουμε όλα σε μικρά κυβάκια .
- Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο κάδο του air fryer.
- Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 180 °C
- Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στους ίδιους βαθμούς μέχρι τα λαχανικά μας να πάρουν λίγο χρώμα.
- Αν ο κάδος του ΑirFryer είναι μεγάλος μπορούμε να ψήσουμε τα λαχανικά μαζί με το κρέας.
*Ο χρόνος ψησίματος μπορεί ν α διαφέρει ανάλογα τη συσκευή AirFryer.