Υλικά για 2-3 μερίδες :
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- 6 μεγάλα αυγά
- 100 γρ. κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε μικρά κομμάτια(σαν τις κλασικές τηγανιτές πατάτες)
- Τοποθετούμε λαδόκολλα σε έ ταψί, βάζουμε τις πατάτες, τις ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις βάζουμε να ψηθούν για 15 λεπτά περίπου.
- Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στη λαδόκολλά στο φούρνο να μαλακώσει.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το τυρί, λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος για φούρνο βάζουμε τις γλυκοπατάτες και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά.
- Βάζουμε το σκεύος στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ομελέτα μας.