Υλικά :
Για την ζύμη
• 500γρ αλεύρι
• 250ml χλιαρό νερό
• 1 κουτ σούπας ξύδι
• 50ml ελαιόλαδο
Για άνοιγμα φύλλων
• κορν φλάουρ
Για την γέμιση
• 1 κιλό μανιτάρια (διάφορα)
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 2 κρεμμύδια φρέσκα
• 2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
• 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
• Ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι
Για πασπάλισμα
• Σουσάμι μαύρο
Εκτέλεση:
Για την ζύμη
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, κάνουμε μια λακουβα στην μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το νερό πλάθουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες (θα χρειαστούμε 4 φύλλα) και αφήνουμε να ξεκουραστούν για μισή ώρα.
Για την γέμιση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια.Τα κόβουμε σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, στη συνέχεια προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τις πιπεριές και τέλος ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να απορροφήσουν όλα τα υγρα τους .(Θέλουμε η γέμιση να μην έχει υγρά).
- Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι πιπέρι.
- Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
Για την πίτα
- Πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ το πάγκο που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε λεπτό φύλλο, αλευρώνοντας κάθε φορά που είναι απαραίτητο.
- Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 28 εκ. Στρώνουμε 2 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τη γέμιση των μανιταριών και κλείνουμε με άλλα δυο φύλλα λαδώνοντας ξανά ενδιάμεσα.
- Στο τελευταίο φύλλο της κορυφής μαζεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας τα φύλλα που περίσσεψαν και τα στρώνουμε γύρω γύρω .
- Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά περίπου.