Υλικά :
- 750 γρ αλεύρι ντίνκελ
- 200 γρ μέλι
- 180 γρ ηλιέλαιο
- 200 γρ χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κτγ μαγειρική σόδα
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- Λίγο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη για το άλειμμα
- 2 γρ. μαστίχα κοπανισμένη(προαιρετικά)
- 1 κ. γλυκού μαχλέπι(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μέλι , τις βανιλίνες , το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα.
- Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και σταδιακά το αλεύρι(εάν βάλουμε και τα αρωματικά θα τα ανακατέψουμε καλά με το αλεύρι) μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκι μας, αλείφουμε με το γάλα τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 18-20 λεπτά στους 180 c.