Νηστίσιμα κουλουράκια

Υλικά : 

  • 750 γρ αλεύρι ντίνκελ
  • 200 γρ μέλι
  • 180 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • Λίγο φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη για το άλειμμα
  • 2 γρ. μαστίχα κοπανισμένη(προαιρετικά)
  • 1 κ. γλυκού μαχλέπι(προαιρετικά)


Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε  το ηλιέλαιο, το μέλι , τις βανιλίνες , το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα.
  2. Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν και σταδιακά το αλεύρι(εάν βάλουμε και τα αρωματικά θα τα ανακατέψουμε καλά με το αλεύρι) μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.
  5. Πλάθουμε τα κουλουράκι μας, αλείφουμε με το γάλα τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 18-20 λεπτά στους 180 c.