Υλικά :
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
- 1 ντομάτα
- 2 αυγά, μέτρια
- 2 ασπράδια αυγού
- 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
- Μοιράζουμε τον κιμά στις αντικολλητικές θήκες για muffins.
- Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια 1 εκ.
- Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
- Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τον κιμά.
- Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια ντομάτας και το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα αβγά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά τα muffins.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.