Muffins με κιμά

Υλικά : 

  • 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 ντομάτα
  • 2 αυγά, μέτρια
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. 
  2. Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και την πάπρικα.
  3. Μοιράζουμε τον κιμά στις αντικολλητικές θήκες για muffins.
  4. Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια 1 εκ.
  5. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν εντελώς. 
  6. Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες με τον κιμά. 
  7. Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια ντομάτας και το τριμμένο τυρί.
  8. Ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και τα αβγά.
  9. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν ελαφρά τα muffins.
  10. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.